E-Archiv - Detail

[ Übersicht ]   [ Liste ]   [ Suche ]
I<<   <<< 100   << 10   < Zurück   |   1 von 1   |   Weiter >   10 >>   100 >>>   >>I
KAE (Archiv) >
    A11 (Teilarchiv) >
        D: Fahr (Amt) >
            Spiritualia (Bestandsgruppe) >
                KAE, D.S: Pfarrei, Kollatur und Kirche zu Weiningen. Loskauf der Kollatur Weiningen. (Faszikel) >
Identifikation
SignaturKAE, D.S.1
SummariumsseiteD 1, S. 138
TitelBischof Konrad II. von Konstanz erneuert eine Urkunde seines Vorgängers Diethelm, wonach die Kirche Weiningen gemäss Stiftung der Judenta von Regensberg dem Kloster Fahr zustehen soll und der frühere Abt Ulrich I. von Einsiedeln dieses Recht anerkannt hat
Datierung8.5.1219
VerzeichnungsstufeIndividualstück
Objekttyp0 Urkunde
Digitalisate

KAE_D_S_1-r.jpg

KAE_D_S_1-v.jpg
Kontext
Inhalt und innere Ordnung
Objekttyp InhaltPrivaturkunde
Form und Inhalt"1219, 8. Idus maii.
Conradus II, episcopus Constantiensis commemorat:
1. Quod Judenta, nobilis matrona de Regensperg, praedium Domino obtulerit, in eoque claustrum fundaverit, ea ratione, ut ecclesia Weiningen et eius proventus, necessitatibus, ibidem domino servientium subveniret:
2. contra quam constitutionem hactenus factum sit, institutis in eadem ecclesia, per abbates heremitarum quibusdam sacerdotibus.
3. Verum abbatem Udalricum, praedecessorum moderni abbatis Conradi per suggestionem et petitionem Salzburgeniss archiepicopi (Eberhardi) et Udalrici fratris sui de Regensperg, in quorum fundo tam claustrum, quam ecclesia sita est, constituisse ut decedente sacerdote moderno, dicta ecclesia cum omnibus suis pertinentiis, cederet usui deo illic servientium.
4. Hanc igitur canonicam et legitimam institutionem ipse Conradus episcopus, prius per Diethelmum suum antecessorem approbatam petitionem archiepiscopi Salzburgensis, litteris consignat.
Dat. Mersborch.
Sigill hängt beschädigt. (Vet. Sig. R. 24)."

Enthält:
Urkunde: Urkundenarchiv
Akte: Aktenarchiv
Zugangs- und Benutzungsbedingungen
Zugangsbedingungenkeine Zugangsbeschränkung (Archivverordnung Art. 9.3)
SpracheLatein
BeschreibstoffPergament
Masse27 x 24 x 0 (HxBxT)
Anzahl Siegel1
Sachverwandte Unterlagen
Aufbewahrungsort der OriginaleAbschrift im Aktenarchiv.
PublikationenMorel, Regesten, Nr. 50.
Einsiedler Urkundenbuch 8.5.1219: A (Original)
VacatVorhanden

[ Übersicht ]   [ Liste ]   [ Suche ]